Tuesday, June 30

Svar på tal

Efter mycket onödigt påhopp (internethat - WHYYY?!) har Zara Larsson strukturerat upp sina feministiska åsikter något vilket jag verkligen tycker behövdes. Men jag vet inte om hennes språk och sätt att uttrycka sina åsikter alltid är det bästa, men men... Skrev ett litet svar på tal angående hennes inlägg (som kan läsas i sin helhet HÄR).

"Jag tycker att det är helt fantastiskt att du säger ifrån och står på dig även om jag inte håller med om allt du säger. Det är också bra att du är tydlig och specificerar dina åsikter och gör det mer konkret. Det jag är emot är generaliseringar och att inte nyansera sina åsikter eller sätta dem i kontext.

Även om patriarkatet är en faktor går det inte att vara för naiv. Man måste vara realistisk och istället för att gnälla och smutskasta alla män - konstant - som ofta sker inom många feministrörelser, så måste man också komma med uppmuntran. Uppmuntran till att bygga upp en ny grund för förändring för att helt ändra sitt tankesätt och det fundament som vårt samhälle är byggt på.

Mer positiv uppmuntran mindre tjat om hat. Däremot inte sagt att man inte får vara arg och hata orättvisor, men gör skillnad på sak och person. Därför är det lätt att se mycket av det du säger som bara jakt på publicitet (all publicitet är bra dito... eller?).

Att alltid skrika högst även när man inte har rätt kanske inte är svaret på alla frågor. Är man stor och stark måste man vara ödmjuk också. Ibland måste man lura och dupera sin motståndare, eller försöka tala vett i dem (om det går) och inte alltid bara skrika och gorma omkull dem.

Sluta göda patriarkatet och tala bara till "dem", det bekräftar ju den struktur vi vill ha bort! Tilltala hela samhället dvs. INKLUDERA kvinnorna!"

No comments:

Post a Comment